13 maja 2014

Jaglanych eksperymentów z truskawkami ciąg dalszy



To świetnie, bo obydwa przepisy możecie zmodyfikować dobierając truskawkom nowe towarzystwo. 
Bohaterem wpisu jest ANANAS!


Koktajl jaglany z truskawkami i ananasem
2 porcje

1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 1/2 szklanki truskawek
1 plaster świeżego ananasa
3/4 szklanki mleka kokosowego

Wszystkie składniki zmiksować blenderem. 
Koktajl podawać schłodzony z kawałkami truskawek.



Kasza jaglana z truskawkami,
ananasem i bazylią
2 porcje

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka pokrojonych truskawek
2 plastry świeżego ananasa, pokrojone na mniejsze kawałki
garść bazylii, posiekanej w paseczki
1 łyżka oleju z orzechów włoskich

Wszystkie składniki delikatnie połączyć.
Najlepiej smakuje lekko schłodzona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz