To świetnie, bo obydwa przepisy możecie zmodyfikować dobierając truskawkom nowe towarzystwo.
Bohaterem wpisu jest ANANAS!
Koktajl jaglany z truskawkami i ananasem
2 porcje
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 1/2 szklanki truskawek
1 plaster świeżego ananasa
3/4 szklanki mleka kokosowego
Wszystkie składniki zmiksować blenderem.
Koktajl podawać schłodzony z kawałkami truskawek.
Kasza jaglana z truskawkami,
ananasem i bazylią
2 porcje
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka pokrojonych truskawek
2 plastry świeżego ananasa, pokrojone na mniejsze kawałki
garść bazylii, posiekanej w paseczki
1 łyżka oleju z orzechów włoskich
Wszystkie składniki delikatnie połączyć.
Najlepiej smakuje lekko schłodzona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz