Maj tak szybko ucieka. Łapię więc łapczywie naręcza różowo-zielonych łodyg.
Rabarbar na śniadanie, szparagi na kolację.
Jogurt z granolą i rabarbarem
- 5 łodyg rabarbaru, obranych i posiekanych
- 1 łyżka miodu
- cynamon
- 2 łyżki ekstraktu waniliowego
- domowa granola orzechowa (u mnie granola z migdałami i pistacjami)
- jogurt naturalny wymieszany z łyżką ekstraktu waniliowego lub ziarenkami wyłuskanymi z jednej laski wanilii
Rabarbar zagotować z miodem, cynamonem i ekstraktem waniliowym. Wystudzić (może zostać lekko ciepły). W kubeczku lub szklance układać warstwami waniliowy jogurt, mus z rabarbaru i granolę.
Rabarbarowe śniadanie dodaję do akcji Olcika
śliczna szklaneczka no i pyszna jej zawartość :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za dodanie tego przepisu do rabarbarowej akcji!:)