19 maja 2013

Rabarbar na śniadanie

Maj tak szybko ucieka. Łapię więc łapczywie naręcza różowo-zielonych łodyg. 
Rabarbar na śniadanie, szparagi na kolację.


Jogurt z granolą i rabarbarem
  • 5 łodyg rabarbaru, obranych i posiekanych
  • 1 łyżka miodu
  • cynamon
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • domowa granola orzechowa (u mnie granola z migdałami i pistacjami)
  • jogurt naturalny wymieszany z łyżką ekstraktu waniliowego lub ziarenkami wyłuskanymi z jednej laski wanilii
Rabarbar zagotować z miodem, cynamonem i ekstraktem waniliowym. Wystudzić (może zostać lekko ciepły). W kubeczku lub szklance układać warstwami waniliowy jogurt, mus z rabarbaru i granolę. 

Rabarbarowe śniadanie dodaję do akcji Olcika

1 komentarz:

  1. śliczna szklaneczka no i pyszna jej zawartość :D
    Pozdrawiam i dziękuję za dodanie tego przepisu do rabarbarowej akcji!:)

    OdpowiedzUsuń