21 maja 2013

Śniadanie z rabarbarem. Kolejne.

Przy okazji inauguracji tegorocznej produkcji przetworów odkryłam, że rabarbar lubi imbir. Imbir natomiast lubi ananasa. Wszystko razem świetnie smakuje rankiem z gęstym jogurtem i chrupiącą granolą.


Jogurt z granolą i musem z rabarbaru z kawałkami ananasa
  • 4 łodygi rabarbaru, obrane i pokrojone
  • 2 plastry ananasa, pokrojone w trójkąty
  • 1 łyzka startego imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • sok z połowy pomarańczy
  • jogurt naturalny
  • domowa granola (u mnie migdałowo-pistacjowa)
Rabarbar, ananas, imbir, miód i sok z pomarańczy pogrzać w rondelku, aż rabarbar zmięknie, a sok odparuje. Lekko przestudzić, by mus nie był gorący. W miseczkach rozłożyć z jednej strony jogurt, posypany granolą, a z drugiej, ciepły mus.


To kolejne rabarbarowe śniadanie, które dodaję do akcji Olcika

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza