9 maja 2013

Śniadanie umajone rabarbarem

W maju wyjątkowo łatwo podążać za ideą slow food'u. Wystarczy pójść z koszykiem na targ. Następnie zawartość koszyka należy najmniejszym możliwym nakładem prac zamienić na wartościowe i pyszne dania. Taki na przykład rabarbar wystarczy pokroić, upchnąć ciasno w kokilkach, polać łyżeczką miodu i przykryć dokładnie zdrową kruszonką ugniecioną z odrobiny masła, zmielonych migdałów i płatków owsianych. Po upieczeniu polać naturalnym jogurtem, najlepiej domowym. Ot, sezonowe śniadanie. 



Przepis dodaję do rabarbarowej akcji Olcika

7 komentarzy:

  1. Śniadanie bzem umajone...
    pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, Twój tytuł zdecydowanie bardziej poprawny, literacko :)

      Usuń
  2. mniam,
    przepyszne śniadanko (:
    pozdrawiam i dziękuję za Twój udział w rabarbarowej akcji!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sama przyjemność :) A zapowiada się, że to jeszcze nie koniec...

      Usuń
  3. Oj tak bardzo się cieszę na rabarbarowy sezon! :) Pysznie u Ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gratuluje talentu kulinarnego:) mam pytanie nie tyle co o gotowanie, co o nazwę bądź osobę, która zrobiła grafikę na twoją stronę, bo strasznie mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Grafika pochodzi z szablonu google, zdjęcia robię sama :)

      Usuń